Om

Doce Vika blog av Claudia PAS-Bjørgum.

Jeg er en forfatter, forsker og journalist og har bodd i Norge siden 2005.

Jeg jobbet for den brasilianske avisa Folha de S.Paulo, Valor Economico i Brasil og internet sider UOL. Jeg har mastergrad i utvikling geografi fra NTNU og en MBA i Derivativer og finansiell informasjon fra FIA-SP. Jeg er også Bachelor i historie. I min karriære har jeg mer enn 15 års erfaring som journalist, redaktør, forsker, bilde-editor, innholdssjef og fotograf før jeg flyttet til Norge.

I min masteroppgave analyserte jeg den moralske rollen i landskapsforvaltning i den nordøstlige regionen i Brasil. Min MBA-avhandling fokuserer på bruk av fremtidige kontrakter (derivatives) med brasilianske produsenter av arabica kaffe i et historisk perspektiv på den brasilianske kaffeindustrien.

Mitt nåværende forskningsinteresser er: agroøkologi og økologisk produksjon for bygdeutvikling og fattigdomsbekjempelse. Min forskningsinteresse er: bygdeutvikling, institusjonell analyse, samfunnsgeografi , økonomisk historie, landskapsforvaltning , landskapsmoral, agroøkologi, forvaltning av vannressurser , motstandsdyktighet mot tørke i landbruk, teknologier for regnvannshøsting, økologisk produksjon, klimatiltak, commodities marked, global handel og globalisering.

My research interests are: rural development, institutional analysis, human geography, economic history, landscape management, moral landscape, agroecology, water resources management, drought resistant agriculture, rain water harvesting technologies, organic production, climate change mitigation, commodities market, global trade, and globalization.

Kontakt: claudia.bjorgum@gmail.com
Om Doce Vika


Doce Vika var en matvarebutikk i Hommelvik i Sør Trøndelag basert på økologiske og og høy kvalitet artikler som er i midlertidig stengt.

Doce Vika betyr "Søte Vika" siden "Doce" er det portugisiske ordet for "Søt". Dette navnet gjør en hentydning til den vakre Hommelvik bay.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...