quinta-feira, 10 de março de 2016

Quinoa Tabbouleh med Grønnkål
For øyeblikket er jeg helt avhengig av denne tabbouleh! Hva betyr denne uttalelsen? Det betyr at jeg har laget denne quinoa tabbouleh nesten hver uke i de siste seks månedene. Jeg kaller det rett av tabbouleh, men det er en veldig heterodox versjon av den tabbouleh typisk for mange av de land i Midtøsten som er laget av hvete (eller bulgur, hel hvete mørkere) med agurk, løk, tomato og persiller. Den tradisjonelle oppskriften lages ikke med paprika, kål eller quinoa. Selvfølgelig kan du gjøre quinoa tabbouleh slik du vil, og du kan tilsette alt du vil.Hvorfor quinoa? Quinoa, en tradisjonell mat fra Andesfjellene, er en svært lite frø, samme størrelse som hvete tabbouleh hvete, men det inneholder ikke gluten og kan inntas uten kontraindikasjon for cøliakere. Quinoa inneholder mye proteiner og essensielle aminosyrer som lysin og mineraler som kalsium, fosfor og jern. Som andre frø, inneholder quinoa fytinsyre, en naturlig komponent som hindrer spire frø. Når du spiser frøene, kan de være ufordøyelig, vanskeligere å fordøye. For å fjerne fytinsyre. Jeg anbefaler å la frøene i vann i noen timer før koking. Vannet i tid, avbrytes nærvær av fytinsyre.

Quinoa er ikke lett å finne i Norge, og ikke billig heller. Quinoa er en importert og ganske dyr mat, men et alternativ til en glutenfri kost og en næringsrik frø som smaker kjempe godt også.Quinoa Tabbouleh med Grønnkål


En kopp quinoa
En kål fot skåret i svært tynne strimler
En hel agurk hakket i terninger penquenos
En hakket rød paprika i små terninger
Halv hakket medium løk i små terninger
Persille etter smak, finhakket
En finhakket hvitløkfedd
Extra virgin olivenolje etter smak
Apple eddik eller ris til å smake
Saften av en sitron etter smak
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

1. Plasser quinoa i vann for noen timer eller en natt. Neste dag kast vannet og skyll frøene. Kok en kopp vann og plasser vasket quinoa i kokende vann med litt olje og salt. La quinoa matlaging til litt al dente. Quinoa vil koke raskere. Tapp vann fra kokt quinoa i en sil og la dem avkjøle lukket.

2. Vask bladene og skjær kålen i tynne strimler. Sautée hakket kål med litt olivenolje og hakket hvitløk fedd. Legg til en klype salt og kok forsiktig uten å la kåken miste fargen. Kål skal reduseres. Vær forsiktig så du ikke over kok kålen.

3. I en stor bolle sett quinoa, agurk, paprika, løk og rør godt. Tilsett krydder (salt, pepper, olje, eddik og sitron) og bland godt. Tilsett kål. Smak og juster krydder. På slutten tilsett hakket persille og bland godt igjen.

Oppbevar i kjøleskapet.

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...