quinta-feira, 31 de março de 2016

Typisk norsk: SuksesstertSuksessterte er en av de mest typiske norske kaker. Jeg tror at hvis man spør en gruppe av utlendinger å lage en liste over de typiske norske kaker, vil Suksessterte være i alle listene. Hvor vakker er denne kaken? Det er nydelig, den skinnende gule toppen er bare uimotståelig. Men det meste av tiden smaker suksessterter altfor søtt. Jeg like det, jeg vil ikke nekte for det, men jeg vanligvis kan ikke tolerere å spise den. På grunn av alle de egg som brukes for å gjøre denne terte, er det vanskelig å redusere mengden av sukker tilsatt, ville det gjøre egget smak ganske sterk. Den beste måten å løse dette problemet er å tilsette noe ekstra smak for å balansere resultatet. Til denne terte jeg tilsatt mandel likør, til både mandelbunn og gul krem samtidig jeg redusere mengden av sukker.Denne oppskriften er familie, men det er akkurat identisk med alle Suksesstert oppskrifter som jeg fant på internett. Som dette, dette, dette og dette. Selv om oppskriftene høres det samme, noen oppskrifter er penere enn andre, men de sannsynligvis ikke smake det samme.

Jeg anbefaler ferske økologiske egg, økologisk sukker også og den beste mandel du kan finne. Det er stor forskjell mellom mandler i markedet. California mandler trenger en absurd mengde vann for å produsere en eneste mandel. Det er helt uanstendig at mandler fra California kan koste så billig med tanke på at de kommer fra en tørke utsatt region i verden. Det beste ville være organiske spanske mandler eller annet bærekraftig økologisk nøtt fordi mandler er tungt sprayet og ikke veldig bærekraftig.

Jeg liker ikke å være negativ person, men jeg tror vi må lage mat med kritiske øyne og prøve å gjøre vårt beste for å hjelpe miljøet. Ja, vi kan alle spise mandler, noen ganger, men la oss prøve å være fornuftig og gjøre det beste ut av våre valg.
Det er ikke bare mandler som er farlige for miljøet, alle intensive former av jordbruk, som er utformet for å forsyne markeder med billige produkter er farlig for miljøet. De fleste av mandler som selges i norske markeder kommer fra tørke ridd California, som i dag konsentrerer seg mer enn 80% av verdens produksjon av mandel. Så, hvis du lurer på, mindre betyr mer.

Nyt mandler med litt respekt for miljøet.
Suksesstert


Bunn
4 eggehviter
150g melis
150g grovmalte mandler (eller andre nøtter)
1-2 spsk mandler likor Disaronno

Gul krem
4 eggeplommer
100g sukker
100ml fløte
150g smør
1tsk vaniljeekstrakt/vanilje pulver (valgfritt)
1-2 spsk mandler likor Disaronno

Til Pynt

Sjokolade eller knust mandler (valgfritt)


Slik gjør du:

Sett på stekeovnen på 180°C. Bland melis og grovmalte mandler (eller andre typer av nøtter). Visp eggehviter stive. Bland forsiktig egghvitene med den blanding av grovmalte mandler og melis. Fyll en form (circa 24 cm i diameter) og stek i ovnen for 25-30 minutter. Satt mandelbunnen til side for å avkjøle.

Lager kremen mens mandelbunnen avkjøler. I en panne visp rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme til kremen tykner (circa 5 minutter). La kremen avkjøl litt før du tilsett smør (i romtemperatur) og licor (valgfritt) og visp gødt til kremen er homogen. Sett kremen i kjøleskapet til den stivner.

Legge bunnen på et kakefat. Del kaken i midten, og dele kremen mellom midten og toppen av terte. La kaken hvile i kjøleskapet før servering tid.

Best hvis konsumert i to dager.

Um comentário:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...