sexta-feira, 20 de dezembro de 2013

Mandler, kokosnøtt og bringebær kake (gluten, sukker og melkefri)
I dag har vi en deilig kake som er baket med mandlermel, kokoskrem, kokosmelk og erythritol. Kaken passe bra til deg som kan ikke spise gluten, melk eller sukker. Kaken inneholder erythritol som inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen. Erythritol blir ikke benyttet som energi i kroppen, men utskilles ubrukt gjennom urinen og derfor passe bra til lavkarbo diet. Erythritol er en sukker alkohol laget fra fermentert drue sukker. Erythritol finnes naturlig i varer som melon, pærer, druer eller sopp.


"Erythritol kan ikke påvirker blodsukker eller insulinnivået i kroppen og i tillegg skader ikke tennene. Erythritol er det minste sukkeralkoholet og blir tatt opp nesten fullstendig (90%) i tynntarmen, og skilt ut uforandret. Andre sukkeralkoholene som xylitol, maltitol eller sorbitol for eksempel er større og derfor blir bare delvis absorbert i tynntarmen. De går derfor videre til tykktarmen, hvor de brytes ned av bakterier som produserer fettsyrer og gasser. Disse fettsyrene tas opp i kroppen som energi. I tillegg trekkes vann ut til tarmen (pga. osmotisk trykk), noe som kan føre til løs mage. Erythritol skiller seg altså fra de andre sukkeralkoholene ved at det hverken gir energi eller mageubehag ved normal bruk".


Mandler, kokosnøtter og bringebær kake

(sukkerfri, glutenfri og melkefri)
Original oppskrift finnesher


4 dl mandler mel
50 eller 60g erithrytol
2 store egg
100 gr kokoskrem
1 dl kokosmelk
2 dl bringebær
1 tsk baking pulver
kokosflak
1 tsk vanilje pulver
Visp kokoskrem og erythritol sammen i en skål. Rør inn egg, mandlermel, kokosmelk, vanilje pulver og visp det hele raskt sammen. Rør in baking pulver og rør litt mer. Hell røren over i formen. Legge bringebærene og kokosflaker på.

Stek kaken i 180ºC ovnen i 35-40 minutter. Sjekk at den er klar med trepinnetesten.Nenhum comentário:

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...