quarta-feira, 10 de agosto de 2011

Flatangers gelé


Vi fikk fantastisk geléer fra Masstua, i Flatanger, Nord Trøndelag. Gelé er en deilig produkt som vi kan spise som pålegg på brød eller pannekaker, vafler men også med kjøtt eller ost.Deilig gele av ville bringebær og rips. Fantastisk som pålegg og vellegnet til å ha i bløtkaker og som lokk på ostekaker (geleen smeltes i en kasserolle eller man kan sette glasset inn microbølgeovnen på full effekt i ca 30 sek - hell den flytende massen over kaken og sett i kjøleskap. Geleen er stivnet på nytt etter ca en halv time.
Ripsgele med chili er en sterk nyhet fra Masstua. Kan brukes til stekt/grilla kjøtt, kraftige blåmuggoster og som topping eller fyll i desserter eller kaker med sjokolade. Fikk "Hederlig omtale" ved kåringen av produkt fra Nord-Trøndelag til "Smaken av Norge". Vi gikk derfor ikke videre til landsfinalen, men var en god nr 2. Et veldig populær gele. Glass av 212 ml.En favoritt fra Masstua. Blåbæra er plukket i Flatanger, på Malm eller forskjellige steder i Steinkjer kommune. Ren og god smak av blåbær. Denne er kjempegod som pålegg eller til pannekaker. Glass av 212 ml.


En smaksbombe og favoritt. Svært god til hjort- og rådyrkjøtt. Prøv panert brie eller camembert (dypp osten i egg og vend den deretter i smuler stekes i panne) og et par teskjeer med denne geleen - himmelsk. Kan også brukes som pålegg. Ble under Trøndersk matfestival 2007 kåret til "Trøndersk mat i verdensklasse" av Svein Erik Renå Har også fått "Hederlig omtale" ved utvelgesen av produkter fra Nord-Trøndelag til "Smaken av Norge".


Aronia (svartsurbær) inneholder minst like mange antioksidanter som krekling. Inneholder rødvinseddik. Kan brukes til blåmuggoster, stek, kjøttkaker og generelt kraftige kjøttretter. Ellers er den fin å bruke som smakstilsetning i sauser. Aronia eller svartsurbær som den heter på norsk, er en ukjent plante for mange. Den blir mer og mer vanlig som hekkplante i private hager og i offentlige annlegg. Bladene blir helt røde på høsten. Bærene henger i klaser og er store og svarte.


Aller smaker av gelée kommer i 212ml glass. Glass koster NOK 50,00.

Nenhum comentário:

Postar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...